Netflix-tip: Flint Town

Kijk nu

NET GEMIST De politie in de Amerikaanse stad Flint heeft de handen vol. De stad is arm en crimineel. Een achtdelige documentaireserie volgt het korps bij hun werk.

Flint was in de jaren 60 van de vorige eeuw een redelijk welvarende stad in het noorden van de Verenigde Staten. Vooral de auto-industrie zorgde voor werk, en er woonden 200.000 mensen. Nu is dat nog maar net de helft en die hebben het een stuk slechter dan een halve eeuw geleden. Drugs, criminaliteit en armoede vieren er hoogtij en het is de gevaarlijkste stad van het land.

Flint Town

De politie heeft de handen vol om alle zaken in de stad in goede banen te leiden. Ze gaan de grote problemen te lijf met een klein budget en een veel te klein personeelsbestand, zo is te zien in Flint Town. Deze achtdelige documentaireserie volgt agenten en leidinggevenden bij hun dagelijkse werk.

Amerikaanse presidentsverkiezingen

De reeks begint halverwege de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Zo is te zien wat er voor de politie voor een voorbereidingswerk bij komt kijken als er een presidentieel in de stad wordt gehouden. Verder zijn er acties tegen criminele winkels en antipolitiedemonstraties te zien.

Alle acht delen zijn nu te zien op Netflix.Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag