Netflix-tip: The rain

Kijk nu

NET GEMIST Broer en zus Simone en Rasmus hebben zes jaar opgesloten gezeten in een beveiligde bunker. Alleen zo konden zij ontkomen aan een dodelijk virus dat zich via regenwater verspreidde. Nu gaan ze op pad.

Overvallen worden door een regenbuitje is nooit leuk, maar bij de personages in The rain zorgt onverwacht hemelwater voor blinde paniek. De druppels dragen namelijk een dodelijk virus bij zich, die ervoor hebben gezorgd dat het grootste deel van de Scandinavische bevolking is omgekomen.

Beschermde bunker

Centraal in deze Deense Netflix-reeks staan Simone en Rasmus, broer en zus. Zij zijn in het begin van de reeks de dodelijke druppels net voor dankzij hun vader. Die is wetenschapper en ziet de bui letterlijk hangen. Hij brengt zijn gezin in veiligheid in een beschermende bunker.

Oplossing

Als Rasmus en Simone zes jaar na de eerste uitbraak uit die bunker komen, zien ze dat de wereld zoals zij die kennen volledig veranderd is. Ze sluiten zich aan bij een groep jonge overlevenden en beginnen aan een tocht die hen van Denemarken naar de Zweedse hoofdstad Stockholm moet leiden. Want daar ligt mogelijk de oplossing voor de ziekte.

Bekende gezichten

The rain is de eerste Deense Netflix-original. De Scandinaviërs hebben het afgelopen decennium dankzij series als The Killing, The legacy en Borgen een prima reputatie verworven op dramagebied. In The rain komt een fiks aantal bekende gezichten langs, zoals Iben Hjejle (Dicte) en Mikkel Boe Følsgaard (The legacy).

De reeks is sinds 4 mei te zien op Netflix.


Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag