De Gouden Televizier-Ring Quiz

Televizier logo

Geplaatst op 16 Februari om 10:00

Amusement nieuws

De tweede kwalificatieronde voor de Gouden Televizier-Ring 2019 is in volle gang. Maar wat weet jij eigenlijk van deze gewilde televisieprijs? Test je kennis met de Gouden Televizier-Ring Quiz. Hoeveel heb jij er goed?

1. Wie was de allereerste winnaar van de Gouden Televizier-Ring in 1964?
A: Rudi Carell Show
B: De Fabeltjeskrant
C: Stiefbeen en zoon
D: All you need is love

2. Wie is de Gouden Televizier-Ring wel eens kwijtgeraakt?
A: Linda de Mol
B: Chantal Janzen
C: Arjen Lubach
D: Matthijs van Nieuwkerk


3. In 1976 is de Gouden Televizier-Ring niet uitgereikt. Waarom niet?
A: Er werd stemfraude vermoed
B: Het gala was afgelast wegens aardbevingsgevaar
C: De ring in kwestie was niet geleverd
D: Er was gelijkspel tussen twee programma's

4. Van hoeveel karaat goud is de Gouden Televizier-Ring gemaakt?
A: 18-karaats (75% zuiver goud)
B: 24-karaats (99,99% zuiver goud)
C: 8-karaats (33,3% zuiver goud)
D: De Ring is niet van goud


5. Johan Derksen beloofde een tegenprestatie als Wilfred Genee in 2017 de Zilveren Televier-Ster Presentator zou winnen. Wat was dat?
A: Zijn schoen opeten
B: Een liedje zingen en de polonaise lopen
C: Topless naar de VI-studio komen
D: Z'n haar knippen en paars verven

6. Welke prijs nam Jan Versteegh op het Televizier-Ring Gala van 2018 in ontvangst?
A: Zilveren Televizier-Ster Presentator
B: Gouden Stuiver
C: Digital Impact Award
D: Televizier Talent Award

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Samen met m'n knappe televisie-zusje! @geraldine_kemper #televizierring

Een bericht gedeeld door Jan Versteegh (@jan_versteegh) op


7. Gordon heeft ooit publiekelijk uitgesproken dat hij het zo jammer vond dat een programma van hem niet genoeg stemmen had gehaald voor de top 25. Welk programma was dat?
A: Geer & Goor: Zoeken een hobby! 
B: The Roast of Gordon
C: It Takes 2 
D: Gordon Gaat Trouwen... Maar Met Wie?

8. Wie van deze vier heeft het Gala nog nooit gepresenteerd?
A: Hans van der Togt
B: Tooske Ragas
C: Angela Groothuizen
D: Winston Gerschtanowitz


9. Welke van deze vrouwen presenteerde in 2018 voor het eerst de Rode Lopershow?
A: Willeke Alberti
B: Britt Dekker
C: Maan
D: Anita Witzier

10. Ronnie Flex zong op het Gala van 2018 de sterren van de hemel, maar in 2015 ging het even mis... Wat was er gebeurd?

A: Hij viel in slaap in het publiek
B: Hij raakte de tekst kwijt tijdens een act
C: Hij gleed uit op het podium
D: Hij scheurde uit zijn broek op de borrel

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Ademnood geef je nu maar bloot

Een bericht gedeeld door Nori (@ronnieflex010) op


Goede antwoorden:

1C | 2D | 3A | 4A | 5B | 6C | 7D | 8D | 9B | 10A

Nu al zin in het volgende gala? Stem dan voor de kwalificatie!