De 10 beste series op Amazon Prime Video

Televizier logo

Geplaatst op 23 Juni om 16:26

Serie nieuws

Heb je een abonnement op Amazon Prime Video maar geen idee wat je moet kijken? Wij gelukkig wel! Dit is een Top 10 met de allerbeste series op Prime Video. 

1. Homecoming

Julia Robert zien we niet zo vaak meer op het grote doek, maar voor haar eerste tv-rol in Homecoming kwam ze uit haar vervroegde pensioen. Julia speelt een een psycholoog die betrokken is bij een overheidsprogramma om veteranen terug in de maatschappij te brengen. Maar een paar jaar later is ze serveerster in een restaurant. Wat gebeurde er in de tussentijd. Homecoming had volgens recensenten Hitchcock-achtige kwaliteiten en dat is een groot compliment. 

2. The man in the high castle

Stel je dit eens voor: De Duitsers en Japanners wonnen de Tweede Wereldoorlog en hebben van de hele wereld een enorm 'Reich' gemaakt. De Verenigde Staten is ook onderling verdeeld. Obergruppenführer Smith heerst in New York en de Japanse Inspecteur Kido is zijn zeer wrede evenknie in San Fransisco. Daartussen proberen de mensen van het verzet een vuist te maken. Het verhaal laat af en toe te wensen over, maar The man in the castle (foto) ziet er prachtig uit. 

4. The marvelous mrs. Maisel

De gefortuneerde Miriam 'Midge' Maisel is een zeer tevreden echtgenote van zakenman Joel die niets liever wil dan het maken als stand-up comedian. Maar wanneer haar man haar verlaat voor een ander, moet Midge het ineens zelf zien te rooien en blijkt dat zij degene is met komisch talent. Vooral hoofdrolspeelster Rachel Brosnahan is een feest om naar te kijken. 

5. Fleabag

Een van de grootste sensaties van de laatste jaren van de hand van Phoebe Waller-Bridge die ook nog op onnavolgbare wijze de hoofdrol speelt. Ze probeert de dood van haar beste vriendin te verwerken, heeft een ingewikkelde relatie met haar familie, probeert haar eigen zaak draaiende te houden en haar liefdesleven is een grote puinzooi. En Fleabag is nog een comedyserie ook. 

 Benieuwd naar de rest van de Top 10? Die vind je hier.