De TV van gisteren: Iedereen Had Het Erover door vrijwel niemand gezien

Televizier logo

Geplaatst op 7 Augustus om 8:15

Kijkcijfers

Kijkcijfers donderdag 6 augustus 2020

Het herhalingenvirus blijft RTL op primetime parten spelen. De zender probeerde het donderdagavond opnieuw met Iedereen had het erover, maar de resultaten waren meer dan bedroevend.

RTL 4 begon de avond aardig sterk met 631.000 kijkers voor Ik weet er alles van, maar toen Art Rooijakkers in de herhaling op bezoek ging bij 'zeilmeisje' Laura Dekker was het gros van de kijkers uitgevaren. Zelfs op social media was het volledig windstil rond het programma. Art kwam uit op 254.000 kijkers, een fikse sof die nog bitterder werd toen Britain's got talent terugzakte tot 185.000 kijkers. Na nieuws en weer maakte De zwakste schakel de avond in stijl af met 137.000 kijkers.

Corona persconferentie Rutte scoort

En natuurlijk was het een warme dag, maar de eerste, zomerse coronapersconferentie van premier Rutte bewees dat er nog voldoende kijkers te vinden zijn. In totaal zagen ruim 3,5 miljoen Nederlanders het persmoment, maar liefst 2,6 miljoen daarvan deden dat via NPO 1. Op primetime deed de zender het beduidend minder. De herhaling van Mindf*ck Caribbean kwam niet verder dan 624.000 kijkers terwijl Quiz met ballen het moest doen met 641.000 belangstellenden. Op1 sloot de avond af met 921.000 kijkers.

Slimste bovenaan

Inmiddels is het voor niemand echt een verrassing meer: ook ditmaal was De slimste mens het best bekeken programma van de dag. 1,27 miljoen kijkers weerstonden de verleiding van het terras om te zien hoe Astrid Kersseboom na zeven succesvolle afleveringen afzwaaide als leider van het klassement. Ook Huub Stapel moest na vijf afleveringen zijn meerdere erkennen in cabaretier Fabian Franciscus.