Willemijn Veenhoven noemt talkshowoorlog overdreven gedoe

Televizier logo

Geplaatst op 27 Februari om 11:43

Amusement

'Alleen Jinek is een concurrent'

Willemijn Veenhoven ligt niet wakker van de concurrentiestrijd tussen Op1 en Jinek. Wat haar betreft is de talkshowoorlog vooral een verzinsel van de media.

In een openhartig interview met de perssite van BNNVARA blikt Willemijn terug op haar eerste weken als deel van de presentatieploeg van de late night talkshow.

Overdreven gedoe

Zo noemt ze de 'talkshowoorlog' tussen haar Op1 en Jinek op RTL 4 simpelweg "totale onzin" en "overdreven gedoe": "Doe normaal. Er is geen sprake van een kijkcijfer- of talkshowoorlog. Ja, het is misschien een week grappig, maar daarna niet meer. Ik snap hoe het werkt: dan hebben journalisten wekenlang wat om over te schrijven."

Onderlinge concurrentie

Wel houdt ze de kijkcijfers van Op1 scherp in de gaten en kan ze genieten van het feit dat 'haar' maandagaflevering met cohost Erik Dijkstra naar verhouding beter scoort dan andere dagen: "Fantastisch dat we zo goed scoren. Wij halen de hoogste cijfers. Te gek. Als er naar ons 600.000 mensen hadden gekeken, had ik toch gedacht: mwah."

Jinek

Toch ziet ze de andere koppels niet als concurrenten: "Het is beter voor iedereen wanneer we allemaal goed scoren. Dat is belangrijk voor het positieve gevoel rond het programma. En voor gasten om ja te zeggen op een uitnodiging. En natuurlijk heb ik met sommige presentatoren een betere band dan met andere. Ik ken Sophie Hilbrand langer en Hugo Logtenberg vind ik een aardige vent. Hij appt me weleens: ‘Jullie gaan Youp interviewen, kijk dat en dat eens terug om je voor te bereiden.’ We helpen elkaar. Kortom: alleen Jinek is een concurrent."

Erik versus Willemijn

Ook geeft Willemijn toe dat het soms wat kan botsen tussen haar en Dijkstra: "Erik en ik willen allebei de ruimte grijpen. Misschien ben ik meer eager dan gedacht. Ambitieuzer. We zijn van dezelfde leeftijd, zitten in dezelfde fase van onze carrières. Dat is lastig. En dat spreken we ook naar elkaar uit. Ik zei laatst: laten we een weekend weg gaan samen. Maar hij heeft twee kleine kinderen. Het komt helemaal goed tussen ons op tv, denk ik. Want ik mag Erik heel graag, een prima gast. En hij vindt mij leuk. Hoewel ik soms denk dat hij mij een zeur vindt."