Dilan Yurdakul sluit GTST comeback definitief uit

Televizier logo

Geplaatst op 21 Oktober om 20:28

Soap nieuws

Slecht nieuws voor GTST-fans: ondanks een spannende cliffhanger heeft Dilan Yurdakul de soap de rug toegekeerd.

In een interview met het Parool vertelt de 28-jarige actrice waarom ze na zeven jaar stopte als Aysen Baydar.

Masker op

Yurdakul merkte dat de rek uit haar personage raakte: "De laatste twee, drie jaar dacht ik: ik ben verder gegroeid dan Aysen. Zij heeft een masker op, nog steeds, en ik niet meer (...) Dus toen ben ik gestopt. Het seizoen was al geëindigd met mijn ontvoering. Nu word ik gewoon nooit meer teruggevonden. Dat kan best. Er zijn gekkere exits geweest."

'Uber-Turk'

In hetzelfde interview heeft Dilan een aantal interessante observaties over Aysen en de makers van de soap: "Ze was een über-Turk. Heel passievol. Haar personage lag dicht bij mij, dus ik dacht: dat kan ik wel. Toen heb ik auditie gedaan. Ze hadden niet ­gezegd dat ze een Turks iemand zochten. Dat zeggen ze nooit, ze doen altijd alsof je achterlijk bent. Dat ze een Turks iemand zoeken, zie je pas als je het script thuisgestuurd krijgt."

Recasting

Dat Dilan niet terugkeert naar de serie, betekent niet per definitie het einde van Aysen Baydar. De laatste jaren recasten de schrijvers geregeld rollen om de personages voor de soap te behouden. Zo verving Floris Bosma de vertrokken Buddy Vedder als Rover Dekker en nam Gio Kemper de rol van Q Bouwhuis over van Max Willems