ABN AMRO-toernooi: Tennistoppers al niet meer van de partij in Ahoy

Geplaatst op 14 Februari om 16:04

Sport

Kans voor onbekende

Het ABN AMRO-tennistoernooi in Rotterdam is toe aan de fase waarin de prijzen verdeeld worden. Toernooidirecteur Richard Krajicek moet het inmiddels wel doen zonder wereldtoppers, die allen al werden uitgeschakeld.

De als tweede geplaatste Stefanos Tsitsipas werd uit het toernooi geknikkerd door Aljaz Bedene. Een fikse tegenvaller voor Krajicek, die met de Griek de winnaar van de ATP Finals van 2019 in huis had. David Goffin, als vierde geplaatst in Rotterdam en eerder nog winnaar in een onderling duel met de Nederlander Robin Haase, verloor van Jannik Sinner, toegelaten met een wildcard.

Toppers eruit 

Midweeks raakte het ABN AMRO-toernooi al de als eerste geplaatste Rus Daniil Medvedev kwijt, evenals de Italiaan Fabio Fognini (5), Bautista Agut (6) en de Canadees Denis Shapovalov (8) die hun geplaatste status niet konden waarmaken. De Fransman Gaël Monfils, die in een ver verleden tot de mondiale top tien van het mannentennis behoorde, zit nog wel in het toernooi. Samen met Andrey Rublev (7) is hij nog de enige geplaatste speler. Monfils is overigens de titelverdediger in Rotterdam.

Live te zien bij de NOS 

Zaterdag 15 februari zijn de halve finales vanaf 15.00 uur te zien bij de NOS. Zondag 16 februari om 15.30 uur vangt de finale aan. Die is eveneens te zien bij de publieke omroep. Daarnaast is er een livestream beschikbaar op de site van de NOS.