Australian Open 2020: Kiki Bertens strandt in vierde ronde

Geplaatst op 22 Januari om 16:32

Sport

De Australian Open, de eerste Grand Slam van het tennisjaar 2020, is in volle gang. Alle Nederlandse ogen waren daarbij gericht op Kiki Bertens, die in de vierde ronde het onderspit moest delven tegen Garbiñe Muguruza.

Bertens won in haar eerste ronde van de Roemeense Irina-Camelia Begu (6-1, 6-4) en stond zodoende woensdag op donderdagnacht, rond de klok van 3.00 uur Nederlandse tijd, tegen Arina Rodionova uit Australië. Ook die partij won Bertens. Daarom kwam ze in de derde ronde uit tegen Zarina Diyas uit Kazachstan. Ook die partij ging naar de Nederlandse.

'Je wilt altijd meer'

De 28-jarige Wateringse was blij dat ze de tweede ronde had bereikt, maar haar spel was nog niet naar haar zin, vertelde ze voor de camera van Eurosport. “Ik hoopte aanvallender te kunnen spelen en iets meer ’winners’ te slaan. Ik ben best tevreden hoor, maar je wilt altijd meer”, begon de nummer tien van de wereldranglijst.

Geen problemen meer aan achillespees 

Bertens kampte de voorbije weken met een blessure aan haar achillespees, maar daar lijkt ze in Melbourne weinig tot geen hinder van te ondervinden. “Op de training probeerden we wat uit om die achilles te ontlasten. Dat ging eventjes mis, maar is geen big issue. Het lichaam voelt nu gewoon goed en dit was fysiek gezien wel een van de betere dagen van de laatste week. Nu is het gewoon even kijken hoe alles weer herstelt. Het voordeel van een grandslamtoernooi is in ieder geval dat er een dag vrij tussen zit, maar ik denk dat het sowieso geen probleem gaat opleveren.”

Arantxa Rus terug op de WTA Tour

Naast Bertens wisten ook Arantxa Rus en Tallon Griekspoor zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Australian Open. Rus won in de eerste ronde nog van de Poolse Magda Linette (1-6, 6-3 en 6-4), maar in de tweede ronde moest ze haar meerdere erkennen in Madison Keys, de mondiale nummer elf.

Griekspoor verliest bij grandslamdebuut 

Griekspoor verloor bij zijn debuut op een grandslamtoernooi in de eerste ronde. De 23-jarige tennisser uit Nieuw-Vennep was niet opgewassen tegen de Amerikaanse tennisser Taylor Fritz. Daardoor is Bertens de enige overgebleven Nederlandse deelnemer in Australië.

Australian Open te zien bij Eurosport 

De partijen van de Australian Open zijn live te zien bij Eurosport. Bij de sportzender fungeert Raemon Sluiter als co-commentator bij de wedstrijden. De Rotterdammer werkte de afgelopen jaren samen met Bertens en samen bereikten ze de top van de tenniswereld.