Kjeld Nuis behoudt aanwijsplekken voor WK afstanden

Geplaatst op 15 Januari om 12:36

Sport nieuws

Kjeld Nuis behoudt zijn aanwijsplek voor de 1.000 en 1.500 meter op de WK afstanden van volgende maand. De geschillencommissie van schaatsbond KNSB heeft het beroep dat Team Reggeborgh tegen de aanwijsplaatsen van Nuis had aangespannen, afgewezen.

Dai Dai Ntab plaatste zich eind december voor de 1.000 meter, terwijl Koen Verweij datzelfde deed op de 1.500 meter. Op dat bewuste NK afstanden ontbrak Nuis vanwege de gevolgen van een zware groep. De selectiecommissie besloot een paar dagen later de Olympisch kampioen aan te wijzen en zo de plekken van Ntab en Verweij in te nemen.

Zware griep

Eind december plaatsten Dai Dai Ntab (1.000 meter) en Koen Verweij (1.500) meter) van Team Reggeborgh zich voor de WK afstanden. Dat deden ze op de KPN NK afstanden, waar Nuis ontbrak vanwege de gevolgen van een zware griep.

Grootste kans op goud 

"Kjeld is op de 1.000 en 1.500 meter al enkele jaren wereldtop", zei technisch directeur Remy de Wit. "Wij denken dat we met hem erbij de grootste kans hebben op gouden medailles in Salt Lake."

Prestatiefit 

Nuis moet nog wel aantonen dat hij prestatiefit is. Dat zal door een bondsarts kort voor de WK afstanden bepaald worden.