TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Streaming
Zout, vet, zuur en hitte, meer ingrediënten zijn er volgens Samin Nosrat niet nodig om een goed gerecht op tafel te zetten. Zout versterkt de smaak van alles wat we koken, vet helpt om de structuur van het eten te verbeteren, zuur om de smaken in balans te brengen en hitte om het eten behapbaar te maken.
De Iraans-Amerikaanse chef-kok – en kookboekschrijfster – brengt deze theorie in een vierdelige culinaire serie in de praktijk. Voor Salt, fat, acid, heat reist ze naar Italië, Mexico, Japan en Californië, de plaats waar ze haar culinaire carrière begon.
Aan een culinaire website vertelt Nosrat dat ze hoopt met haar programma beginnende koks zelfvertrouwen te geven. “Wat ik echt zou willen, is dat iedereen die naar het programma kijkt het idee krijgt dat ze iets kunnen koken. Ik wil dat je met je luie kont van de bank komt en iets klaarmaakt. Of het nu kip is, een dressing of een blik bonen.”
Zelf gaat Samin wel een paar stappen verder in het programma dan bonen in blik. Op een gegeven moment eet ze zelfs rauw varkensvet. “Als iemand mij aanbiedt om met hen te eten, dan is dat aanbod heilig. Dan respecteer ik dat en eet ik het gerecht. Maar er waren ook momenten die ik een beetje griezelig vond.”
De reeks is vanaf 11 oktober te zien op Netflix.
Gert Verhulst laat Samson alvast kennismaken met Billies bench
14:46Talentenshow in de maak: wie wordt de ster van het Nederlandse lied?
14:15Dit is wanneer de tweede tussenstand van de Gouden Televizier-Ring 2025 verschijnt
14:08Kaj Gorgels en Monica Geuze weer van de partij: Boxing Influencers keert terug in de ring
13:34Sybrand Niessen en Martine van Os eindelijk herenigd in Tijd voor MAX