TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Streaming
Zout, vet, zuur en hitte, meer ingrediënten zijn er volgens Samin Nosrat niet nodig om een goed gerecht op tafel te zetten. Zout versterkt de smaak van alles wat we koken, vet helpt om de structuur van het eten te verbeteren, zuur om de smaken in balans te brengen en hitte om het eten behapbaar te maken.
De Iraans-Amerikaanse chef-kok – en kookboekschrijfster – brengt deze theorie in een vierdelige culinaire serie in de praktijk. Voor Salt, fat, acid, heat reist ze naar Italië, Mexico, Japan en Californië, de plaats waar ze haar culinaire carrière begon.
Aan een culinaire website vertelt Nosrat dat ze hoopt met haar programma beginnende koks zelfvertrouwen te geven. “Wat ik echt zou willen, is dat iedereen die naar het programma kijkt het idee krijgt dat ze iets kunnen koken. Ik wil dat je met je luie kont van de bank komt en iets klaarmaakt. Of het nu kip is, een dressing of een blik bonen.”
Zelf gaat Samin wel een paar stappen verder in het programma dan bonen in blik. Op een gegeven moment eet ze zelfs rauw varkensvet. “Als iemand mij aanbiedt om met hen te eten, dan is dat aanbod heilig. Dan respecteer ik dat en eet ik het gerecht. Maar er waren ook momenten die ik een beetje griezelig vond.”
De reeks is vanaf 11 oktober te zien op Netflix.
Dit zijn de winnaars van Het blok 2025: 'Spannend!'
22:42Emoties lopen op in finale De Verraders: 'Ik vertrouwde jullie echt'
22:22Suzan en Freek alsnog te zien in nieuw seizoen The Voice of Holland
20:13Angela de Jong stopt met haar televisiecolumns: 'Tijd voor iets anders'
16:03Alles wat je wil weten over Petra de Leeuw (60) uit B&B Vol Liefde 2025