Nieuwsuur (2017)

  • 12 oktober 2017, 22:00 - 22:55 uur
  • NPO 2
Kijk nu

ACTUALITEITEN Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.

Met in deze uitzending:

* Lichaam Anne Faber gevonden in Zeewolde
In een natuurgebied in Zeewolde is het lichaam gevonden van Anne Faber. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt op een persconferentie. De politie had sinds vannacht een specifiek gebied in Zeewolde afgezet waarvan vermoed werd dat het lichaam van de vermiste Anne Faber verborgen was. Zij zochten daar naar aanleiding van informatie de ze hadden gekregen van de verdachte. Anne werd sinds 29 september vermist.

* Kamer bespreekt eindverslag Zalm
De Tweede Kamer bespreekt vandaag het eindverslag van informateur Gerrit Zalm. Alle dertien fractieleiders krijgen daarvoor vijf minuten spreektijd. Over een week of drie zal pas het debat over de regeringsverklaring plaatsvinden, na de installatie van de nieuwe ministersploeg. Dat wordt echt het eerste debat van Rutte III.

* Hoe haalbaar zijn kabinetsplannen voor CO2-vermindering?
De coalitie heeft het groenste regeerakkoord ooit gepresenteerd. Maar om de gestelde klimaatdoelen te halen, moet op grote schaal CO2 worden opgeslagen. En daar is kritiek op. Het grootste bezwaar tegen de opslag van CO2 is dat het een optie voor de korte tot middellange termijn is. Want CO2 komt vrij bij de verbranding van fossiele brandstoffen, energiebronnen waar Nederland liever vanaf wil.

Met sport:

* Wielrennen: Dion Beukeboom gaat een werelduurrecordpoging doen


  • Bijzonderheden: Teletekst ondertiteld, HD 1080i
  • Seizoen: 2017

Reageren op dit artikel