Nieuwsuur (2018)

  • 9 maart 2018, 22:00 - 22:45 uur
  • NPO 2
Kijk nu

ACTUALITEITEN Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.

Met in deze uitzending:

* Zal Donald Trump de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un ontmoeten?
Het begon deze week met nieuws uit Korea dat vriend en vijand verraste: een Zuid-Koreaanse delegatie had dinsdag een ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Na afloop van de bijeenkomst kwamen de Zuid-Koreanen met een hoopvolle boodschap terug in Seoul: Pyongyang is bereid te praten over nucleaire ontwapening. Nu is er opnieuw verrassend nieuws, dit keer uit het Witte Huis: de Zuid-Koreaanse delegatie heeft een persoonlijke boodschap van Kim Jong-un overgebracht aan Donald Trump. De Noord-Koreaanse leider heeft Trump uitgenodigd voor een persoonlijke ontmoeting. En Trump accepteert die uitnodiging. Het zou de eerste ontmoeting zijn tussen een zittende president van de Verenigde Staten en een leider van het communistische regime. Is er echt sprake van een doorbraak? Te gast is Korea-deskundige Remco Breuker.

* Thuis sterven: meer informatie en begeleiding noodzakelijk
Als je partner uitbehandeld is en dood gaat, weet je absoluut niet wat je te wachten staat. Dat ondervond journalist Frederiek Weeda rond het sterfbed van haar man. Zou hij veel pijn lijden? Hoe moest ze hem verzorgen? Ze ervoer een groot gebrek aan informatie en schreef daarom na de dood van haar man een boek. Want artsen praten niet graag over de dood.

* De Onderstroom in Sittard-Geleen: bewoners Sittard eisen inspraak
In de Sittardse wijk De Baandert zijn bewoners woedend op de gemeente. Ze verwijten de wethouder dat hij niet eens de moeite neemt om te luisteren naar hun bezwaren tegen het plan voor een nieuw gezondheidscentrum in de wijk. Ze zijn bang dat de inspraakprocedure een wassen neus wordt. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen gaat Nieuwsuur-verslaggever Jan Eikelboom het land in, op zoek naar de 'onderstroom van het nieuws'.

* Sport
Voetbal: Heracles Almelo-FC Twente
Schaatsen: WK allround


  • Bijzonderheden: Teletekst ondertiteld, HD 1080i
  • Seizoen: 2018

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag