Ontsnapte gevangene bedreigt Harry Potter(2004)

  • 10 februari 2018, 20:00 - 22:30 uur
  • SBS 6

FANTASY In zijn derde jaar op Zweinstein is de rust bij Harry Potter ver te zoeken. In Harry Potter and the Prisoner of Azkaban wordt zijn leven bedreigd door de gevaarlijke Sirius Black.

In het spannende derde deel van de Harry Potter-reeks gaat het avontuur onverminderd verder op Zweinstein, hogeschool voor de toverkunsten. Meer dan in de eerste twee delen is er aandacht voor de sfeer, de goed bedachte details en de wonderen van de tovenaarswereld. De spanning van het verhaal zet de kijker op het puntje van zijn stoel. 

Toverspreuk 

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban begint met een saaie zomer bij de familie Duffeling, maar al snel is het gedaan met de rust. Harry mag niet toveren tussen de dreuzels (gewone mensen). Als zijn tante echter op bezoek komt en het bloed onder zijn nagels vandaan haalt, blaast hij haar met een fantastische toverspreuk ‘per ongeluk’ op. Gewoonlijk zou Harry hiervoor zwaar gestraft worden, maar deze keer mag hij terug naar Zweinstein. 

Sirius Black

Daar wordt al snel duidelijk dat de gevaarlijke tovenaar Sirius Black uit de gevangenis Azkaban is ontsnapt en het op Harry heeft gemunt. Samen met zijn maatjes Hermelien en Ron komt hij erachter dat het niet zo makkelijk is om in deze situatie te bepalen wie een vriend en wie een vijand is.


  • Regisseur: Alfonso Cuarón
  • Scenario schrijver: Steve Kloves, J.K. Rowling
  • Componist: Eleanor Beaton, John Williams, Richard Beggs, Tim Blackham, Peter Burgis, Jose R. Castellon
  • Acteurs: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Michael Gambon, Gary Oldman
  • Prijzen: Genomineerd voor de Oscars voor best filmmuziek en beste special effects.

Reageren op dit artikel
Meer video's van SBS 6

Tips voor vandaag