Paralympische topprestaties(2018)

  • 9 maart 2018, 22:45 - 23:05 uur
  • NPO 2

RECHTSTREEKS VERSLAG/VERSLAG Sporters met een fysieke beperking leveren de komende week topprestaties in Pyeongchang. Op de Paralympische Winterspelen komen namens Nederland onder anderen Bibian Mentel, Chris Vos en Jeroen Kampschreur in actie.

De Olympische Winterspelen in Pyeongchang zijn achter de rug, nu zijn de sporters met een lichamelijke beperking aan de beurt in de Zuid-Koreaanse wintersportplaats. Nederland vaardigt een aantal kanshebbers af naar deze Paralympische Winterspelen.

Nederlandse sporters

Blikvanger is snowboarder Bibian Mentel, die vier jaar geleden in Sotsji snowboardgoud won. Een andere Oranje troef is Jeroen Kampschreur, die bij het alpineskiën op de slalom, reuzenslalom en Super G tot de kanshebbers hoort. Verder maken Chris Vos en Lisa Bunschoten kans op snowboardmedailles. Verder wagen de paralympiërs zich de komende dagen aan sledgehockey, biatlon, langlaufen en rolstoelcurling. De openingsceremonie is 9 maart; 18 maart zijn de Paralympische Winterspelen van 2018 ten einde.

Rusland

De vorige Paralympische Winterspelen vonden plaats in Sotsji. De grote gouddelver van dit toernooi was de Russisch ploeg, die dertig gouden plakken pakte. Dit jaar zijn de atleten uit Rusland echter niet welkom. Dit heeft te maken met de dopingperikelen rond de Russische ploeg. Namens Nederland was Bibian Mentel de enige die een medaille won.


Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag