Zo gaat het nu met de winnaars van The voice senior

Geplaatst op 25 Augustus, 12:37

Een update

Vrijdag start alweer het derde seizoen van The voice senior. Hoe gaat het met de winnaars van de voorgaande reeksen? Je leest het hieronder.

Jimi Bellmartin

Met Geer & Goor als coaches wist Jimi Bellmartin in 2018 het eerste seizoen te winnen van The voice senior. Echter is Bellmartin geen onbekende in de zangwereld: tussen 1970 en 1982 was hij actief als soulzanger en bracht hij verschillende singles uit. Vanaf 2007 is hij ook zanger bij The Soul Snatchers.

Na de winst in The voice senior mocht Bellmartin een EP opnemen en optreden in de Ziggo Dome. Ook trad hij in 2019 twee avonden op in de Johan Cruijff ArenA tijdens de concerten van De Toppers. Een theatertour leek de volgende logische stap, maar die is echter op het laatst moment uitgesteld vanwege onvoorziene omstandigheden.

Door de coronacrisis zal het nog wel even duren voordat de soulzanger weer op de planken zal verschijnen.

Ruud Hermans

Ruud Hermans wist met zijn countrystem de hele jury omver te blazen van The voice senior. De Tilburgenaar mag zich de tweede winnaar noemen van de populaire talentenshow.

Ook Hermans heeft er al een noemenswaardige zangcarrière opzitten. Hij sloot zich in 1973 aan bij de band Tumbleweeds en vertrok naar Amerika om door te breken. In 1975 had de band een nummer een-notering in de Nederlandse hitparade, maar succes in de VS bleef uit.

Dit zijn de 4 coaches van The voice senior

Hermans presenteerde in de jaren tachtig een aantal radioprogramma’s en besloot uiteindelijk om een overstap te maken naar een hele andere branche: hij werd uitvaartbegeleider. Toch begon het na een tijdje weer te kriebelen, waardoor de zanger huiskamerconcerten begon te organiseren. Ook meldde hij zich na verloop van tijd aan voor The voice senior. Onder begeleiding van Ilse DeLange wist hij de talentenshow glansrijk te winnen.

Net als Bellmartin had Hermans na zijn deelname grote plannen voor een theatertour. Hierin zou hij de intieme sfeer van een huiskamer meebrengen naar de grote zalen. Echter heeft het coronavirus ook roet in het eten gegooid van Hermans’ theatertour. Het is nog onbekend wanneer de Tilburgenaar weer op het podium zal verschijnen.

Het nieuwe seizoen van The voice senior start op vrijdag 28 augustus om 20.00 uur bij RTL 4.