Etappe 13: Onverwachte race tegen de klok in Tour de France

Geplaatst op 10 Juli, 11:47

Zou Chris Froome winnen, of Tom Dumoulin, dat was vooraf de vraag over de 27 kilometer lange tijdrit van en naar Pau. Het liep anders: beide favorieten moesten afzeggen en een ander tijdritkanon mag de bloemen in Pau ontvangen.

De 27 kilometer lange tijdrit van en naar Pau had de ultieme krachtmeting tussen Tom Dumoulin en Chris Froome moeten worden. Maar helaas: de Britse viervoudig Tourwinnaar kwam tijdens een trainingsrit keihard ten val en brak been, heup, elleboog en ribben. Het Nederlandse tijdritkanon bleek nog zo veel last van een in de Giro opgelopen kwetsuur te hebben dat hij ook moest afhaken. Een andere specialist in de strijd tegen de klok mag dus vlammen in Pau.

Rohan Dennis

Het is ook meteen de laatste kans voor de tijdritkanonnen, want de Tourdirectie heeft slechts één individuele tijdrit in het schema opgenomen, de reden waarom Dumoulin aanvankelijk de Giro verkoos boven de Franse ronde. Klimmers als Bardet en Alaphilippe waren wel blij met het beperkt aantal tijdritkilometers. De Australiër Rohan Dennis (foto) is een van de favorieten voor de overwinning.