Oranje - Canada op Het WK Voetbal

Geplaatst op 12 Juni, 12:15

Nederland besluit de groepsfase van het WK met een wedstrijd tegen Canada. Vermoedelijk de lastigste tegenstander in de groep. Canada is vijfde van de wereld en bereikte vier jaar geleden de kwartfinale.

Een stevige test voor de Oranjevrouwen op het WK. In de laatste groepswedstrijd wacht Canada. Dat is de nummer vijf van de wereld en een ploeg die bekendstaat om haar ijzeren defensie. "Toch zie ik Canada niet direct als favoriet”, zegt Frank Wielaard, die het commentaar bij de wedstrijd verzorgt. Hij verwijst naar grootmachten als Japan en de VS, die de afgelopen edities in de finale stonden.

Winst op Canada

Zover zijn Canada en ook Nederland nog niet. “Maar Oranje heeft wel een enorme ontwikkeling doorgemaakt”, stelt Wielaard. Spelers als Lieke Martens en Vivianne Miedema horen inmiddels tot de absolute wereldtop. "Nu is de vraag hoe ver ze op een WK kunnen komen.” Winst op een topland als Canada kan Oranje een mooi steuntje in de rug geven voor de rest van het toernooi.

M verplaatst

In verband met het voetbal en het vroege uitzendtijdstip daarvan, is talkshow M vandaag eenmalig al om 16.30 uur te zien. om 20.00 uur pakt NPO 1 de normale programmering weer op met Het Journaal.