Tip
NOS Journaal: Persconferentie coronamaatregelen

NPO 1

Informatief programma

NPO 1 21 april 2020 18:55 - 19:30

19:00 uur NPO 1

Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge geven dinsdag opnieuw een persconferentie over de Nederlandse maatregelen in de coronacrisis. De persconferentie is vanaf 19:00 uur te volgen bij de NOS op NPO 1.

Dinsdag 21 april maakt premier Mark Rutte bekend hoe Nederland verder gaat na 28 april. Eerder was duidelijk dat tot aan deze datum er in ieder geval de scholen en kinderopvangcentra's gesloten zouden zijn en dat er voor zover mogelijk thuisgewerkt diende te worden. Rutte geeft de persconferentie samen met minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, welzijn en sport.

Adviezen al bekend

Eerder vandaag kwamen de adviezen die het Outbreak Management Team geeft aan de regering al naar buiten. Daarin is onder meer te lezen dat het OMT adviseert om de kinderopvang en de basisscholen na de meivakantie weer te openen. Over of de basisscholen dan helemaal opengaan of bijvoorbeeld in eerste instantie alleen met halve klassen gaan werken, bereikte het OMT geen overeenstemming.

Kabinet beslist

De opening van middelbare scholen volgt later, als blijkt dat eventuele uitbraken na opening van de basisscholen beheersbaar blijken. Ook zijn er adviezen uitgebracht op het gebied van sport, ouderenzorg, contactberoepen en openbare ruimte. Alle adviezen zijn te lezen via dit document (link naar NOS) dat de NOS vandaag publiceerde. 

Het is nu aan het kabinet in hoeverre zij de adviezen van het OMT opvolgen.

De persconferentie is vanavond om 19:00 uur via televisie te volgen in een ingelast Journaal bij NPO 1. 

De persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge van 15 april

 

Kijk direct

Over dit programma

Titel

NOS Journaal: Persconferentie coronamaatregelen

Aflevering

47 van 50

Premiere

2020

Zender

NPO 1

Omroep

NOS

Genre

Informatief

Subgenre

Informatief programma

Land

NL

Ondertiteling

Ja

Resolutie

1080i

Bekijk ook