Blauw bloed

NPO 2

NPO 2 

12 Januari 2019

 19:20 - 20:05

Royaltyprogramma waarin koning Willem-Alexander, koningin Máxima, prinses Beatrix en de andere leden van het koninklijk huis van dichtbij gevolgd worden. Van werkbezoeken in eigen land tot en met staatsbezoeken aan het buitenland. Verder aandacht voor de andere vorstenhuizen van Europa. Ook duikt het programma regelmatig de geschiedenis in om bijzondere gebeurtenissen van de Oranjes nog eens de revue te laten passeren. En er is speciale aandacht voor koninklijke couture en sieraden.
Met in deze uitzending:
* Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun drie dochters zullen een dezer dagen hun intrek nemen in Paleis Huis ten Bosch in Den Haag. Na een ingrijpende renovatie van het zeventiende-eeuwse paleis was het deze week een komen en gaan van verhuiswagens. Na vijftien jaren vertoeven op Villa Eikenhorst keert de koning terug naar de plek waar hij een deel van zijn jeugd heeft doorgebracht. Jeroen Snel praat in de studio met Justine Marcella, hoofdredacteur van het tijdschrift Vorsten, over de verhuizing van het koninklijk gezin. Ook de trouwe viervoeters van het koninklijk gezin wacht door de verhuizing een nieuw plekje.

* Koninklijke honden, je hebt ze in alle soorten en maten. Voor welke honden hebben de royals een zwak?

* Wat is de overeenkomst tussen Beatrix en Meghan? Stijlmeester Bodo Breg neemt ons mee naar het Gemeentemuseum Den Haag en verklapt wat beide royals gemeen hebben.

* In de serie "Vergeten tragedies" blikken we terug op ingrijpende gebeurtenissen in het leven van de royals. Deze week: Juan Carlos van Spanje. Al op jonge leeftijd maakt hij de grootste tragedie van zijn leven mee.
Opslaan

Over dit programma

Titel

Blauw bloed

Aflevering

2 - Koninklijk gezin pakt verhuisdozen uit

Premiere

2019

Presentator

Jeroen Snel

Zender

NPO 2

Omroep

EO

Genre

Informatief

Land

NL

Resolutie

1080i

Kijk nu via on demand

NPO Start

NPO Start

Kijk nu