Opslaan

EenVandaag

NPO 2

NPO 2 

14 Juni 2018

 18:15 - 18:50

Nieuws en achtergronden uit binnen- en buitenland. Via het EenVandaag Opiniepanel kunnen 50.000 leden hun stem laten horen en reageren op actuele thema's. De presentatie is in handen van Jojanneke van den Berge, Suzanne Bosman, Pieter Jan Hagens en Bas van Werven. Een journalistiek platform op televisie, radio en internet.
Met in deze uitzending:

* De Zuiderzeewet, zowel zegen als vloek
Het was een zegen voor de boer, maar een vloek voor de visser: de Zuiderzeewet uit 1918. Rijke visgronden werden omgezet in vruchtbare landbouwgebieden door de aanleg van de Afsluitdijk en inpoldering. Visser Hannes aan ’t Goor is na zestig jaar nog altijd boos, voor boer Piet Rombouts kwam een droom uit.

* PvdA en ChristenUnie: 'Weg met woekerrente voor minima'
PvdA en ChristenUnie eisen van staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken dat zij optreedt tegen gemeenten die woekerrentes vragen voor een zogenaamd sociaal krediet. Deze rentes lopen op tot wel 14 procent. Dat vinden de twee fracties niet uit te leggen. Een sociaal krediet is juist bedoeld voor mensen met financiële problemen, die nergens anders een lening kunnen krijgen.
Opslaan

Over dit programma

Titel

EenVandaag

Aflevering

141

Premiere

2018

Zender

NPO 2

Omroep

AVROTROS

Genre

Nieuws/Actualiteiten

Land

NL

Resolutie

1080i