Jinek

NPO 1

NPO 1 

10 Januari 2019

 23:05 - 00:05

Iedere werkdag praat Eva Jinek met gasten uit de actualiteit en uit de wereld van sport en amusement. Scherp, actueel en direct over onderwerpen die met het gesprek van de dag te maken hebben. Live vanuit de Westergasfabriek in Amsterdam.
Met in deze uitzending;
* Bergbeklimmers Job van Hemert en Gerke Hoekstra over de ‘route der routes’
In de nieuwe documentaire 'Free Solo' zien we bergbeklimmer Alex Honnold zonder touw een top van 900 meter beklimmen in Yosemite. Vanavond vertellen twee Nederlandse klimmers bij ons in de uitzending meer over deze route, die zij mét touwen aflegden. Job van Hemert, die de klim afmaakte, en Gerke Hoekstra, de het niet haalde, bespreken de moeilijkheden van de route Free Rider.

* Minister Cora van Nieuwenhuizen over de vervolgstappen van de containerramp
Vanmiddag was ze nog voor een werkbezoek op Terschelling, maar vanavond zit minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat bij Jinek aan tafel. Ze bezocht het eiland om de overboord geslagen containers met eigen ogen te zien. Morgen worden ze geborgen. Hoe gaat Nederland deze ramp oplossen? De minister vertelt er vanavond over bij ons in de uitzending.

* Deelnemers en makers van Spoorloos blikken samen terug op 600 afleveringen
'Spoorloos' zendt maandag zijn zeshonderdste aflevering uit. Met presentator Derk Bolt en cameraman Eugenio Follender blikken we vanavond terug op bijna dertig jaar avontuur. De makers hebben in deze periode wereldwijd meer dan 1500 familieleden met elkaar herenigd. Zo vonden ook Jessica van den Blink en Julien Herbulot dankzij het programma hun biologische ouders. Zij schuiven ook aan.
Opslaan

Over dit programma

Titel

Jinek

Aflevering

8

Premiere

2019

Presentator

Eva Jinek

Zender

NPO 1

Omroep

KRO-NCRV

Genre

Informatief

Land

NL

Resolutie

1080i

Kijk nu via on demand

NPO Start

NPO Start

Kijk nu