Op1

NPO 1

Talkshow

NPO 1 4 Mei 2021 15:55 - 16:56 h
Talkshow met wisselende presentatieduo's, live vanuit Amsterdam. Met roulerende duo's van verschillende omroepen onderstreept 'Op1' de veelzijdigheid van de NPO. Een herkenbaar programma met elke dag dezelfde vorm en een wisselende signatuur, waarin duiding van actualiteit en reflectie op de waan van de dag een belangrijke plaats innemen.
Met in deze uitzending:

* Marc Kaptein en Marjolein van Egmond over het vaccineren van jongeren
Er zijn inmiddels 5,6 miljoen coronavaccinaties gezet in Nederland en de prik komt nu ook voor jongere generaties steeds dichterbij. De EMA is een onderzoek gestart naar de mogelijke uitbreiding van de inzet van het Pfizer-vaccin voor jongeren tussen de twaalf en vijftien jaar. Maar is het daadwerkelijk nodig om jonge tieners te vaccineren tegen corona? Directeur van Pfizer Marc Kaptein en immunoloog Marjolein van Egmond bespreken vanavond de voor en nadelen bij Op1.

* Sjaak Swart en Maarten Spanjer over het kampioenschap van Ajax
Een prachtige dag voor Ajax gisteren. De Amsterdamse voetbalclub kroonde zichzelf voor de 35e keer landskampioen. Het is de zesde titel sinds 2011 voor de club. Voormalig profvoetballer Sjaak Swart was onderdeel van het beginnende succes van Ajax. Maarten Spanjer kijkt met heimwee terug naar deze tijd en schreef er een boek over, ‘Toen Godenzonen niet bestonden’. Samen blikken ze vanavond bij Op1 terug op de vele triomfen van de grootste voetbalclub van Nederland.

* Edson da Graça en Joris Linssen over wat vrijheid voor hen betekent
Vrijheid betekent iets anders voor iedereen. Elk jaar inspireren de Vrijheidscolleges jong en oud om na te denken over de waarde van vrijheid. Dit jaar zijn stand-up comedian Edson da Graça en programmamaker Joris Linssen twee van de sprekers. Da Graça spreekt in zijn lezing over hoe hij zich bevrijdde van financiële schulden. Linssen gaat in op de individuele vrijheid en het recht om anders te zijn dan de massa. Vanavond bespreken ze bij Op1 wat vrijheid voor hun betekent.

* Derk Bolt kreeg een lintje voor Spoorloos, Kevin Zee was een van de deelnemers
Derk Bolt was compleet verrast toen hij een koninklijk lintje in ontvangst mocht nemen. De presentator werd tijdens de lintjesregen geridderd voor zijn werk voor het tv-programma Spoorloos, dat al dertig jaar mensen helpt bij hun zoektocht naar bloedverwanten. Welke reizen zijn hem het meest bijgebleven? Hij vertelt er vanavond alles over en neemt deelnemer Kevin Zee mee, die na een hobbelige zoektocht kon worden herenigd met zijn vader.

Kijk direct

Over dit programma

Titel

Op1

Aflevering

86 van 188

Seizoen

2

Premiere

2021

Presentator

Sophie Hilbrand, Hugo Logtenberg

Zender

NPO 1

Omroep

BNNVARA

Genre

Informatief

Subgenre

Talkshow

Land

NL

Ondertiteling

Ja