Bevallen met Bobbi Eden

Geplaatst op 26 Maart, 6:25

Bobbi Eden begeleidt de 39-jarige Samantha op weg naar de geboorte van haar tweeling. De zwangerschap verloopt met complicaties: door de stuitligging van een van de kindjes is de kans op zuurstofgebrek verhoogd.
Bobbi Eden staat in het derde seizoen van Bevallen met ... vrouwen bij in de laatste fase van een vaak bijzondere zwangerschap. Dat is zeker het geval bij de 39-jarige Samantha. Ze heeft al twee zoons uit een eerdere relatie, maar voelde toch de behoefte om nog een kleintje op de wereld te zetten. In Nederland is sprake van aanzienlijke wachtlijsten voor zaaddonoren, vandaar dat Samantha noodgedwongen moest uitwijken naar Denemarken. Eenmaal thuis bleek ze in blijde verwachting van een eeneiige tweeling. Ondanks alle voorpret verloopt Samantha's zwangerschap niet zorgeloos. Een van haar kindjes ligt in een stuit en de kans op zuurstofgebrek bij de geboorte is aanzienlijk. Bobbi ziet hoe Samantha desondanks besluit om zonder verdoving haar kleintjes te krijgen.

Mama Bobbi

In voorgaande seizoenen van Bevallen met ... wisselde Bobbi met andere bekende mama's als Marly van der Velden en Monica Geuze. Dit seizoen is ze echter de enige BN'er die op kraamvisite gaat. Bobbi, zelf moeder van de driejarige Brandon Ray, is gek op baby’s en kinderen en vindt het een eer getuige te mogen zijn van het uiterst intieme moment dat nieuw leven ter wereld komt. Naast de tweeling van Samantha krijgt Eden de komende weken onder meer te maken met een moeder met zwangerschapsvergiftiging en beleeft ze angstige momenten als de navelstreng van een baby vergroeid blijkt met de moederkoek.