Comedy Central presenteert beschonken BN'ers in Drunk History

Geschiedenis maar dan leuk

Geplaatst op 11 April, 10:00

In Amerika en Groot-Brittannië is Drunk History al een enorm succes en nu moet ook Nederland eraan geloven. BN'ers met een glaasje teveel op vertellen je de meest opvallende geschiedenisverhalen en dat is de moeite van het kijken waard.

Dronken artiesten, acteurs en presentatoren vertellen in Drunk History honderduit over de meest bezopen schandalen uit onze geschiedenis. Alle verhalen zijn gebaseerd op personen die daadwerkelijk geleefd hebben.

Nagespeelde versie

Mata Hari, Johan Cruijff, Kenau, Willem van Oranje, Prins Bernhard, Vincent van Gogh, ze passeren allemaal de revue. De verhalen, verteld door de beschonken BN'ers, vormen het letterlijke script voor een nagespeelde versie, waarin dan weer een flink aantal bekende acteurs te zien zijn. Nienke Plas, Birgit Schuurman en Donnie zijn een paar van de BN'ers die zich dronken laten voeren.

 
 
 
View this post on Instagram

Naast @nancecoolen delen ook rappers @maradonnie en @therealkeiz hun bezopen visie op onze Vaderlandse geschiedenis! #DrunkHistory

A post shared by Comedy Central Nederland (@comedycentralnl) on

 

Zwembadaffaire

In de eerste aflevering van Drunk History praat Victoria Koblenko je -onder invloed van iets teveel wodka- bij over de 'Greet Hofmans affaire' (1956) die ons bijna de monarchie kostte. Rapper Donnie rakelt de 'Zwembadaffaire' (1974) op en maakt voor eens en altijd duidelijk of Johan Cruijff nou wél of niet betrokken was bij een voetbalfeestje met schaarsgeklede vrouwen tijdens het WK '74.

Vanaf 15 april elke maandag om 21.30 uur op Comedy Central. #DrunkHistory

Je kunt Comedy Central zien op KPN #12, T-Mobile Thuis #14 en Ziggo #15