Damian Lewis presenteert spannende spionnenverhalen op HISTORY

Spy Wars

Geplaatst op 1 Oktober, 16:00

We kennen acteur Damian Lewis natuurlijk uit de serie Homeland, waarin hij een spion speelt. In de HISTORY-documentaireserie Damian Lewis: Spy Wars gaat hij dieper op de spionnenmaterie in.

Lewis duikt in de achtdelige reeks Spy wars in meest aansprekende waargebeurde spionageverhalen van de laatste veertig jaar. De roodharige acteur vertelt in een interview dat hij door zijn rol in Homeland geïntrigeerd raakte door spionnenverhalen en daarom meer wilde weten over de personen achter de spionnen, hun beslissingen en invloed op wereldwijde politiek. 

miraculeuze ontsnapping

De spionageverhalen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld de in de film Argos vereeuwigde miraculeuze ontsnapping van Amerikaanse diplomaten uit Teheran in 1979 en een operatie die net aan een wereldwijde nucleaire oorlog voorkwam. Ook de spionnenruil die Sergey Skripal en zijn dochter (die vorig jaar werden vergiftigd) naar Groot-Brittannië brachten, komt aan bod. 

Gordievsky

De eerste aflevering gaat over Oleg Antonovich Gordievsky, een KGB-agent tijdens de Koude Oorlog. Hij riskeerde lijf en leden om een derde Wereldoorlog te voorkomen.

Damian Lewis: Spy Wars, maandag 14 oktober om 21.00 uur op HISTORY