De beginjaren van Youp

Geplaatst op 1 April, 11:16

Youp van 't Hek blikt in zijn meest recente voorstelling terug op zijn leven als beginnend cabaretier. Met veertig jaar ervaring op zak heeft hij genoeg te vertellen. Dat zijn grappige, maar ook ontroerende verhalen.

Vorig jaar februari werd Youp van 't Hek 65 jaar. Hoog tijd om eens terug te blikken op zijn beginjaren als cabaretier, dacht hij. Dat doet Youp in zijn recente voorstelling Met de kennis van nu die een dag voor zijn verjaardag in première ging. Volgens de pers is het een show zoals het publiek van Youp gewend is: vol grappige, ontroerende en vooral persoonlijke verhalen.

Vier sterren

Van het AD en NRC kreeg de uitgesproken cabaretier dan ook vier sterren. "Zijn timing, meesterlijke wendingen, zelfspot en vooral de lachspiegel die hij met name collega-babyboomers voorschotelt - het is en blijft van een ongekend hoog niveau." Nu is Youp alweer een jaartje ouder. Maar hij sterft hij nog liever in het harnas dan dat hij met pensioen gaat, verklapt hij in zijn voorstelling.

Corona

Wellicht overbodig, maar toch: de voorstelling is gemaakt en opgenomen voor Youp in het ziekenhuis belandde met het coronavirus. Inmiddels is hij weer aan de beterende hand.