Opslaan

Father Brown

Een lijk in de kluis

NPO 2

NPO 2 

13 Juni 2018

 18:15 - 19:05

Father Brown is getuige van een bankoverval. Als de overvallers de kluis openen, stuiten ze op het lijk van de schoonzoon van de bankdirecteur. Die is hoofdverdachte, maar de priester gelooft in zijn onschuld.
Op het juiste moment op de verkeerde plek, zo kan je deze aflevering van Father Brown omschrijven. Father Brown (Mark Williams) is samen met Mrs. Bridgette McCarthy (Sorcha Cusack) bij de plaatselijke bank, wanneer er net een overval plaatsvindt. De criminelen dwingen de manager om de kluis te openen. Als de deur openzwaait, ligt daar een lijk. De overvallers maken zich snel uit de voeten, want dit was duidelijk niet waar ze naar op zoek waren. Zodra inspecteur Sullivan arriveert op de plaats delict, wordt de manager meteen gearresteerd. Hij is immers de enige die een sleutel van de kluis had. Father Brown twijfelt daaraan. Hij laat chauffeur Sid (Alex Price) inbreken in de kluis om te onderzoeken hoe de moord nu echt is gepleegd.

Scherpzinnige geestelijke

Father Brown is een speurneus die moordzaken in zijn dorp onderzoekt. De serie speelt op het Engelse platteland van net na de Tweede Wereldoorlog, maar vredig is het leven van Brown (Mark Williams) allerminst. De scherpzinnige geestelijke heeft door de biechten die hij geregeld aanhoort een neusje voor de waarheid en schroomt niet om die eigenschap te gebruiken. Tot wanhoop van de lokale agenten, al moeten die uiteindelijk iedere keer weer toegeven dat Brown het bij het rechte eind had.
Opslaan

Over deze serie

Titel

Father Brown

Aflevering

13 - The paradise of thieves

Seizoen

3

Premiere

2015

Regisseur

Diana Patrick

Acteurs & Actrices

Mark Williams, Sorcha Cusack, William Gaminara, Nancy Carroll, Alex Price

Scenario

Rachel Flowerday, Tahsin Guner, G.K. Chesterton, Rob Kinsman

Componist

Debbie Wiseman, Jon Boothroyde, Richard Hastings-Hall, Andrew Jones, Matt Owen

Zender

NPO 2

Omroep

KRO-NCRV

Genre

Serie/Soap

Land

GB

Resolutie

1080i