Gesprek met een geisha

Geplaatst op 10 Juli, 18:20

Erica Terpstra is weer in Japan. Vanuit de hoofdstad Tokio reist ze per kogeltrein het land in om het klassieke Japan te leren kennen. In Kioto heeft ze een gesprek met een geisha. Ook is ze aanwezig bij een theeceremonie.
Erica Terpstra reist naar de andere kant van de wereld om uit te komen in Japan. “Een land waarin je je blijft verbazen”, aldus de reispresentatrice in een eerdere aflevering van Erica op reis. Destijds bezocht ze de hoofdstad Tokio. Vanuit die metropool reist ze nu verder het land in om het klassieke Japan te leren kennen. Dat doet ze met een heel modern vervoermiddel: de beroemde kogeltrein van de Shinkansen, het netwerk van hogesnelheidstreinen. In Kioto, waar de oude cultuur volgens Japanners het beste tot z’n recht komt, heeft Erica een gesprek met een geisha. Een bijzondere gebeurtenis, want geisha’s houden zich normaal gesproken verre van de moderne cultuur. Verder is Erica aanwezig bij een theeceremonie en ontdekt ze meer over de Japanse keuken.

Appeltaart of geitenkop

Voor haar programma reist Erica met veel plezier de wereld over. "Reizen is zo leuk, ik kan haast niet wachten om weer op weg te gaan", schrijft ze in een column op Maxvandaag.nl uit 2016. Daarin breekt ze tevens een lans voor Nederland, dat volgens haar ook schitterend is. In haar blog vertelt Erica verder dat ze het heerlijk vindt om Nederlandse musea te bezoeken. Voor de lezers heeft ze dan ook een goede tip. "Maak er een dagje van en neem een stuk verse appeltaart bij de koffie! Als ik ervan kan genieten, dan u vast en zeker ook! Het hoeft niet altijd iets exotisch als een geitenkop te zijn."