Opslaan

Ik vertrek

Langgekoesterde droom

NPO 1

NPO 1 

14 Juni 2018

 21:30 - 22:25

Het is liefde op het eerste gezicht als Dianne (51) en Frenk (52) voor het eerst op Curaçao komen. Ze willen meteen met het hele gezin emigreren, maar dan moeten ze wel eerst hun eigen huis verkopen...
Het was liefde op het eerste gezicht toen Dianne (51) en Frenk (52) voor het eerst op Curaçao kwamen. Allebei waren ze zo weg van het Antilliaanse eiland, dat ze bij thuiskomst meteen hun huis in Nederland te koop zetten. Want het besluit was gemaakt; ze wilden met het hele gezin emigreren. In deze herhaling van Ik vertrek worden ze gevolgd. De huizenmarkt in Nederland was echter niet gunstig, dus hun huis bleef te koop staan. En dat terwijl hun dochter al een baan had gevonden als dolfijnentrainer. Na vijf jaar werd het huis eindelijk verkocht. Nog geen maand later vonden ze op Curaçao een huis waarin ze in vier kamers gasten gaan ontvangen. Hun droom is dus eindelijk uitgekomen. Maar hoe ervaart het koppel hun nieuwe leven in de praktijk?

Avontuurlijk ingesteld

Ik vertrek draait om avontuurlijk ingestelde Nederlanders die een horecabedrijf in het buitenland willen opstarten. Meestal niet gehinderd door enige kennis van zaken, lokale gebruiken of de gesproken taal knappen ze bouwvallen op in uitgestorven Portugese dorpjes, grimmige Slowaakse berggebieden of vergeten regio’s in Frankrijk, met als doel er een prachtige bed and breakfast of drukbezochte sterrencamping van te maken. De programmamakers leggen het klusleed, de heimwee en de huilbuien genadeloos vast. Verrassend vaak loopt het uiteindelijk toch goed af met de avontuurlijk ingestelde landgenoten.
Opslaan

Over dit programma

Titel

Ik vertrek

Premiere

2014

Zender

NPO 1

Omroep

AVROTROS

Genre

Informatief

Land

NL

Resolutie

1080i