Opslaan

Netflix-tip: 22 July

Trailer: 22 July

Geplaatst op 12 Oktober, 16:45

Een film over herstel en verzoening, zo omschrijft Netflix 22 July. Centraal staat een getraumatiseerde jongen die een bijdrage mag leveren aan de rechtszaak tegen Anders Breivik, de terrorist die een bloedbad aanrichtte op het Noorse eiland Utøya.

22 juli 2011. Noorwegen is in de ban van een bomexplosie in het centrum van Oslo. Het is het werk van de extreemrechtse activist Anders Breivik. Maar de aanslag in de hoofdstad is slechts een afleidingsmanoeuvre: Breivik heeft een veel gruwelijker plan in gedachten.

Aanslag Utøya

Terwijl de politie in het hele land druk is met de toestand in Oslo, gaat hij naar Utøya, een eiland waar de jongerenafdeling van de sociaal-democratische een zomerkamp heeft. Tot de tanden gewapend gaat hij aan wal, met maar één doel: hij wil zo veel mogelijk van de jonge socialisten doodmaken, een missie waarin hij helaas maar al te goed slaagt. Tientallen jongeren sterven.

Rechtszaak

Viljar Hansen is een van de jongeren die het wel overleeft, zij het met de nodige trauma’s. Op een dag bereikt hem een verzoek: of hij een bijdrage wil leveren aan de rechtszaak tegen de terrorist. Viljar belandt hierdoor in een emotionele achtbaan.

Vanaf 10 oktober op Netflix

Opslaan