Opslaan

Netflix-tip: Fight world

Trailer: Fight World

Geplaatst op 12 Oktober, 17:04

Martial-artsvechter en acteur Frank Grillo gaat op reis om vechtsporten over de hele wereld te onderzoeken. Hij komt onder meer in Mexico, Senegal en Israël.

Frank Grillo gaat voor de vijfdelige reeks Netflix-reeks Fight world de wereld over om de beoefenaars van vechtsporten te spreken. Hij reist naar Birma (lethwei), Thailand (kickboksen), Senegal (worstelen) en Mexico (boksen). Ook vliegt hij naar Israël, waar hij meer te weten komt over krav maga. In het land beoefenen zowel burgers als militairen deze vechtsport, die geldt als een bijzondere efficiënte manier van zelfverdediging.

Vechtsport

Toch is het niet per se de bedoeling dat de kijkers die sporten dankzij de reeks onder de knie krijgen. Grillo legt uit op ksdk.com: “Dit programma is geen vechtles, het is eerder een programma over mensen. Ik probeer via hun cultuur te laten zien door de ogen van de vechters. Het is echt iets heel anders dan wat dan ook op tv over vechtsport te zien is.”

Frank Grillo

Grillo komt zijn hele carrière al opdraven in actiefilms en -series. Hij speelde bijvoorbeeld rollen in Prison break, Zero dark thirty en in de Captain America-films. Dikwijls moest Frank daarin zijn vechtkunsten vertonen. Geknipt voor de klus als presentator van deze reeks over internationale vechtsporten, vond Netflix en stuurde hem op reis.

Vanaf 12 oktober op Netflix.

Opslaan