Opslaan

Nieuw boek van Hendrik Groen!

Geplaatst op 31 Mei, 10:52

Op 5 juni verschijnt Leven en laten leven, het langverwachte nieuwe boek van bestsellerauteur Hendrik Groen.
Pseudoniem Hendrik Groen kreeg grote bekendheid dankzij de boeken Pogingen iets van het leven te maken en Zolang er leven is. Het zijn geheime dagboeken waarin een hoogbejaarde man op ludieke wijze verslag doet van zijn leven in een bejaardentehuis.

Kijkcijferhit

Van deze geheime dagboeken werden meer dan 500.000 exemplaren verkocht. Maar liefst 35 landen hebben de vertaalrechten gekocht. Ook werd er een succesvolle tv-serie gemaakt voor Omroep MAX. Kees Hulst, André van Duin en Olga Zuiderhoek vertolkten de hoofdrollen. De serie trok wekelijks maar liefst twee miljoen kijkers, een kijkcijferhit dus.

Over het boek

Het nieuwe boek van Hendrik Groen gaat over Arthur Ophof. Arthur had zich het leven anders voorgesteld. In plaats van in spectaculaire landen, belandt hij vier keer per week in de file van Purmerend naar Breukelen en andersom. Groots en meeslepend zijn zijn uitgebluste kinderloze huwelijke en zijn autovrije hofje voor de deur bepaald niet te noemen. Maar Arthur wordt vijftig, dus de tijd begint te dringen.

Nieuw leven

De vrijdagmiddagen met zijn drie vrienden zijn het hoogtepunt van Arthurs week, maar dan moet zijn werkgever hem ‘helaas’ ontslaan. Arthur weet er een mooie ontslagvergoeding uit te slepen en dan is er opeens de kans op een geheel nieuwe leven…

Leven en laten leven is vanaf 5 juni verkrijgbaar in de (online) boekhandel.
Opslaan