Opslaan

Terminator 2: Judgment Day

4/5

Terminator 2: Judgment Day: Arnold Schwarzenegger is terug

Veronica

Veronica 

7 Augustus 2018

 20:30 - 23:15

Terminator 2: Judgment Day: Arnold Schwarzenegger is terug

Het is alweer tien jaar geleden dat de Terminator (Arnold Schwarzenegger) naar de aarde kwam om Sarah Connor (Linda Hamilton) te vermoorden.

T-1000

In de tussentijd heeft Sarah haar verhaal aan allerlei mensen verteld, maar niemand gelooft haar. Ze belandt daarom zelfs in een gesticht. Niemand die gelooft dat de Terminator echt bestaat.

Tot hij in Terminator 2: Judgment Day plots weer opduikt. Niet om Sarah alsnog te vermoorden, maar om haar zoon John (Edward Furlong) te beschermen.

De oude Terminator doet er alles aan om John Connor te behoeden voor een nieuwer model Terminator: de T-1000. Deze moordmachine is in alle opzichten een upgrade van zijn voorganger. Hij is niet alleen sneller en sterker, hij kan ook op ieder gewenst moment een andere gedaante aannemen.

Terminator Arnie gaat er dus nog een hele kluif aan krijgen om John uit handen van dit eenmansleger te houden. 

Terminator 2: Judgment Day

Terminator 2: Judgment Day was destijds het grootste succes van regisseur James Cameron. De film kreeg lovende kritieken, won een Oscar voor de bijzondere special effects en is tot op de dag van vandaag de meest succesvolle Terminator-film. 

Toch is de half miljard dollar die de film in het laatje bracht tegenwoordig klein bier voor Cameron. Zijn Titanic en Avatar tikten allebei de twee miljard aan.

Opslaan

Over deze film

Titel

Terminator 2: Judgment Day

Premiere

1991

Regisseur

James Cameron

Acteurs & Actrices

Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Edward Furlong, Robert Patrick, Earl Boen

Scenario

James Cameron, William Wisher Jr.

Componist

Nicholas R. Allen, C.J. Appel, Sandina Bailo-Lape, Chris Barron, Phil Benson

Zender

Veronica

Genre

Film

Land

VS/F

Resolutie

1080i