Vuurbeker selecteert Harry Potter(2005)

  • 16 februari 2018, 20:30 - 22:30 uur
  • SBS 6

FANTASY In Harry Potter and the Goblet of Fire staat het Toverschool Toernooi voor de deur. Een magische vuurbeker selecteert de deelnemers. Tot ieders verbazing wordt ook Harry Potter geselecteerd.

Voor het eerst in eeuwen wordt het gevaarlijke Toverschool Toernooi weer gehouden. Ditmaal ligt de organisatie van het evenement in handen van Zweinstein. Leerlingen van twee andere belangrijke toverscholen komen op bezoek om de strijd aan te gaan.

Groot mysterie

Alleen leerlingen die oud genoeg zijn, mogen hun naam in de magische vuurbeker stoppen. Die maakt vervolgens een driekoppige selectie van de deelnemers. Voor Zweinstein is Carlo Kannewasser de uitverkorene, maar ook Harry Potter. Hoe kan het dat Harry is geselecteerd zonder dat hij zijn naam in de vuurbeker heeft gestopt? Bovendien is hij nog te jong om mee te mogen doen.

Verschillen

In Harry Potter and the Goblet of Fire was niet de ruimte om alles te verfilmen. Liefhebbers van het boek kunnen hierdoor bedrogen uitkomen. In de film wordt alleen de verhaallijn van de vuurbeker gevolgd en zijn veel scènes weggelaten. Zo komt het WK Zwerkbal in de film niet echt terug. Hermeliens actie om de huiselfen te bevrijden is eveneens niet verfilmd. Desondanks is de film voor alle Potter-fans een lust voor het oog.

  • Regisseur: Mike Newell
  • Scenario schrijver: Steve Kloves, J.K. Rowling
  • Componist: Patrick Doyle, Sam Auguste, Nicolas Becker, Tim Blackham, Peter Burgis, John Casali
  • Acteurs: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Michael Gambon, Robbie Coltrane
  • Prijzen: Genomineerd voor de Oscar voor beste art direction.

Reageren op dit artikel
Meer video's van SBS 6

Tips voor vandaag