WK allround in Olympisch stadion(2018)

  • 9 maart 2018, 20:35 - 21:25 uur
  • NPO 3
Kijk nu

VERSLAG Niet Thialf, maar het Olympisch stadion is dit jaar het decor van de WK allround. Deze eerste dag komen alleen de vrouwen in actie. Zij schaatsen de 500 en de 3000 meter. Ireen Wüst gaat op voor haar zevende titel.

Het eerste officiële WK allround schaatsen vond in 1893 plaats op het Museumplein in Amsterdam. 125 jaar na dato is het mondiale schaatstoernooi terug in de hoofdstad. Op de ‘coolste baan van Nederland’ in het Olympisch stadion strijden ’s werelds beste allrounders dit weekend om de titels.

Ireen Wüst

Deze eerste dag komen alleen de vrouwen in actie. Zij schaatsen de 500 en de 3000 meter. Antoinette de Jong, Annouk van der Weijden en Ireen Wüst zijn de Nederlandse vrouwen aan de start. Die laatste kan in Amsterdam voor de zevende keer in haar carrière de wereldtitel pakken. In de geschiedenis van het langebaanschaatsen is slechts één vrouw vaker wereldkampioene geworden dan de 31-jarige schaatsster uit Goirle: Gunda Niemann. De Duitse won in acht wereldtitels.

Ireen Wüst

Hoewel het 'ladies day' is in Amsterdam, krijgt het publiek toch een aantal mannelijke schaatsers te zien. Aan het einde deze eerste schaatsdag worden namelijk de Nederlandse sporters die in Pyeongchang een olympische medaille hebben gewonnen in het zonnetje gezet. Dat betekent dat Sven Kramer en sprinter Kjeld Nuis sowieso hun gezicht laten zien.

  • Aflevering: 29 Schaatsen: WK allround

Reageren op dit artikel
Meer video's van Zondag met Lubach

Tips voor vandaag