Liefdesperikelen op sinterklaasavond

Geplaatst op 3 December, 23:45

De Nederlandse versie van Love Actually waarin twaalf personages worstelen met de liefde.

Mozaïekfilm die zich afspeelt rond Sinterklaasavond, waarin alle personages op de een of andere manier met de liefde in aanraking komen. 

Alles is liefde

Kiki (Carice van Houten) is op zoek naar haar droomprins. Haar broer Victor (Paul de Leeuw) verheugt zich op zijn huwelijk met Kees (Daan Schuurmans), maar die heeft zo zijn twijfels.

Ondertussen heeft de net gescheiden Klaasje (Wendy van Dijk) de veel jongere Daniël (Valerio Zeno) aan de haak geslagen.

De verbindende factor in Alles is liefde is Pakjesavond. De diverse amoureuze complicaties komen op gang, wanneer de acteur die Sinterklaas speelt vlak voor het grote feest op 5 december plotseling overlijdt.

Ten einde raad trekt een tv-producer een zwerver (Michiel Romeyn) van de kade, die tegen betaling wel even een tabberd wil aantrekken.

Bioscoophit

Met meer dan 1,3 miljoen bezoekers was Alles is liefde dé bioscoophit van 2007. Scenarist Kim van Kooten en regisseur Joram Lürsen wilden ‘de Nederlandse Love Actually’ maken, en kwamen met een aanstekelijke mozaïekfilm waarin twaalf personages worstelen met de liefde.

De film kreeg met Alles is familie (2012) een succesvolle opvolger. Het is niet direct een vervolg, die film staat volledig op zichzelf en draait om de familie De Roover. Iedereen binnen het gezin heeft zo zijn problemen.