Museum op stelten in Night at the Museum

Geplaatst op 15 Augustus, 17:00

Als nachtwacht Larry Daley beleeft Ben Stiller vele avonturen in het Smithsonian, het grootste museum ter wereld.

Ben Stiller is Larry Daley. Hij gelooft, ondanks zijn tot op heden ongelukkige leven, dat er iets groots voor hem staat te gebeuren. Dat blijkt wel als hij aangenomen wordt als nachtwaker bij het grootste museum ter wereld.

Night at the Museum

Tijdens zijn diensten gebeuren er vreemde dingen. Gladiatoren en cowboys voeren een nachtelijke strijd, terwijl een Neanderthaler zijn eigen display verbrandt en de ty­ran­no­sau­rus rex iedereen laat zien waarom hij het meest gevreesde roofdier uit de geschiedenis is. In deze chaos kan Larry zich maar tot één persoon richten: een wassenbeeld van president Teddy Roosevelt (Robin Williams), dat hem moet helpen het museum te redden.

Bezoekersmagneet

Night at the Museum speelt zich af in het American Museum of Natural History in Manhattan. Het werd nagebouwd in een studio in het Canadese Vancouver. Voor scènes met de buitenkant van het museum werd echter gebruikt gemaakt van het originele gebouw in New York. Nadat de film in de kerstvakantie van 2006 uitkwam, nam het bezoekersaantal van het Museum of Natural History flink toe. Tijdens de kerstdagen trok het museum ongeveer vijftigduizend bezoekers meer dan in het jaar daarvoor.