Tip
New in Town

SBS 9

Romantische komedie

SBS 9 14 December 2019 20:30 - 22:30

Bibberen met Renée Zellweger

Carrièrevrouw Lucy Hill moet het zonnige Miami inruilen voor een plaatsje in het koude Minnesota. Daar moet ze een fabriek van de ondergang redden, maar dat blijkt niet eenvoudig op naaldhakken.

Renée Zellweger was in Bridget Jones''s Diary een licht mollige, stuntelende vrouw met niet veel succes in haar carrière. Hoe anders is dat in New in Town

Stadsmeisje

In deze romkom speelt ze Lucy, een op haar werk gefocuste, harde tante op naaldhakken. Als ze het zonnige Miami moet verlaten om een fabriek in Minnesota van de ondergang te redden, brengt dat bij haar een kleine cultuurschok teweeg.

In Minnesota vriest het en ligt overal sneeuw. Om zich staande te houden, zal ze haar Louboutins dus moeten omruilen voor praktisch schoeisel.

De inwoners van het stadje waar Lucy in New in Town terechtkomt, zijn niet specifiek blij met haar komst. Ze voelt zich dan ook niet erg welkom.

Geen wonder als je als stadsmeisje hooghartig beweert zelf wel een vuurtje te kunnen maken, om vervolgens te vragen waar de knop is.

New in Town

Ongeveer de hele bevolking van het plaatsje werkt voor de fabriek. Lucy heeft al snel door dat ze niet voor een reorganisatie naar Minnesota is gekomen: haar baas wil dat ze de toko sluit.

Het hele dorp zou daardoor werkloos raken, dus ook de knappe vakbondsleider Ted (Harry Connick Jr.), met wie Lucy ondertussen niet alleen op werkvlak een goede klik heeft.

Gooit Lucy de poorten van de fabriek in het slot of laat ze Ted en zijn collega''s hun banen houden? Je ziet het in New in Town.

Over deze film

Titel

New in Town

Premiere

2009

Regisseur

Jonas Elmer

Acteurs & Actrices

Renée Zellweger, Harry Connick Jr., Siobhan Fallon Hogan, JK Simmons, Mike O''Brien

Scenario

Ken Rance, C. Jay Cox

Componist

Osmin Camero, Brian Campbell, Jay Cheetham, Kelly Cole, Mark DeSimone

Zender

SBS 9

Genre

Film

Subgenre

Romantische komedie

Land

VS/Cdn

Resolutie

1080i