Bibberen met Renée Zellweger

Geplaatst op 13 December, 14:40

Carrièrevrouw Lucy Hill moet het zonnige Miami inruilen voor een plaatsje in het koude Minnesota. Daar moet ze een fabriek van de ondergang redden, maar dat blijkt niet eenvoudig op naaldhakken.

Renée Zellweger was in Bridget Jones''s Diary een licht mollige, stuntelende vrouw met niet veel succes in haar carrière. Hoe anders is dat in New in Town

Stadsmeisje

In deze romkom speelt ze Lucy, een op haar werk gefocuste, harde tante op naaldhakken. Als ze het zonnige Miami moet verlaten om een fabriek in Minnesota van de ondergang te redden, brengt dat bij haar een kleine cultuurschok teweeg.

In Minnesota vriest het en ligt overal sneeuw. Om zich staande te houden, zal ze haar Louboutins dus moeten omruilen voor praktisch schoeisel.

De inwoners van het stadje waar Lucy in New in Town terechtkomt, zijn niet specifiek blij met haar komst. Ze voelt zich dan ook niet erg welkom.

Geen wonder als je als stadsmeisje hooghartig beweert zelf wel een vuurtje te kunnen maken, om vervolgens te vragen waar de knop is.

New in Town

Ongeveer de hele bevolking van het plaatsje werkt voor de fabriek. Lucy heeft al snel door dat ze niet voor een reorganisatie naar Minnesota is gekomen: haar baas wil dat ze de toko sluit.

Het hele dorp zou daardoor werkloos raken, dus ook de knappe vakbondsleider Ted (Harry Connick Jr.), met wie Lucy ondertussen niet alleen op werkvlak een goede klik heeft.

Gooit Lucy de poorten van de fabriek in het slot of laat ze Ted en zijn collega''s hun banen houden? Je ziet het in New in Town.