Tip
Rocky II

RTL 7

Drama

RTL 7 24 Oktober 2020 22:20 - 00:38

Gaat Sylvester Stallone weer de ring in?

Na zijn historische partij tegen wereldkampioen Apollo Creed geniet Rocky Balboa volop van zijn roem. Met zijn bokscarrière wil het alleen niet zo vlotten.

Bij het epische gevecht in Rocky zijn wereldkampioen Apollo Creed en zijn onbekende uitdager Rocky Balboa allebei geblesseerd geraakt. Artsen adviseren Rocky zelfs om nooit meer de ring in te stappen. Of hij zich aan dat advies houdt?

Rocky II

Ondanks zijn blessure geniet Rocky (Sylvester Stallone) volop van de roem die het gevecht met Creed (Carl Weathers) hem opgeleverd heeft. Hij trakteert zijn geliefde Adrian (Talia Shire) op luxe cadeaus.

Hij kan dan wel niet meer boksen, maar sponsorcontracten leveren hem in Rocky II genoeg op om comfortabel te kunnen leven. Tot hij de opnames van een reclamespotje verprutst.

Uit schaamte neemt Rocky een lullig baantje aan.

Apollo Creed heeft ondertussen zijn eigen problemen. Mensen denken dat zijn gevecht met Rocky in scène gezet was.

Om te bewijzen dat dat niet zo was, daagt hij Rocky uit voor een rematch. Keert Rocky Balboa terug in de ring? En lukt het hem deze keer wel om Apollo Creed te verslaan?

Sylvester Stallone

In Rocky speelde Sylvester Stallone niet alleen de hoofdrol, hij schreef ook het scenario. Voor Rocky II nam Stallone er nog een extra taak bij: hij ging de film ook regisseren.

Daarnaast schreef Stallone ook het boek dat gebaseerd is op Rocky II. Toen de film klaar was, ging Stallone meteen aan het werk met het script van Rocky III.

Over deze film

Titel

Rocky II

Premiere

1979

Regisseur

Sylvester Stallone

Acteurs & Actrices

Sylvester Stallone, Talia Shire, Burt Young, Carl Weathers, Burgess Meredith

Zender

RTL 7

Genre

Film

Subgenre

Drama

Land

VS

Resolutie

1080i