Tobey Maguire heeft superkrachten

Geplaatst op 19 Juni, 22:10

Leuk, zo'n schoolexcursie naar een onderzoekslaboratorium. Als de spinnen in dat lab je gaan bijten is de lol er wel zo'n beetje af. Tenzij je daardoor net als Peter Parker superkrachten krijgt.

Spider-Man hoofdrolspeler Peter Parker (Tobey Maguire) breng met zijn klas een bezoek aan een laboratorium. Niks bijzonders, behalve dan dat een van de spinnen in dat lab Peter bijt.

Spider-Man

Een spinnenbeet is meestal geen pretje, maar deze beet is anders: de spin was genetisch gemanipuleerd. De volgende dag heeft Peter geen pijn en geen allergische reactie. Wat hij wel heeft: superkrachten!

Peter kan ineens zonder bril weer superscherp zien. En – nog veel bijzonderder – hij kan een web uit zijn polsen schieten. Hij heeft de eigenschappen van de spin overgenomen.

Na de moord op zijn oom besluit Peter de krachten te gebruiken om het kwaad te verslaan. Spider-Man is geboren.

Green Goblin

Peters is al jaren stiekem verliefd op zijn buurmeisje Mary Jane (Kirsten Dunst). Als de kwaadaardige Green Goblin haar ontvoert, heeft Spidey ineens twee missies. Hij moet de moordenaar van zijn oom pakken en Mary Jane redden. Lukt het hem om als kersverse superheld de Green Goblin te verslaan?

The Amazing Spider-Man

In Hollywood kunnen ze maar geen genoeg krijgen van Spider-Man. De serie met Tobey Maguire als Spidey stopte na drie films, maar dat was niet het einde van Spider-Man.

In 2012 nam Andrew Garfield het stokje over van Tobey Maguire. Hij speelde Spidey in de The Amazing Spider-Man films. 

Vijf jaar later kwam er alweer een nieuwe Spider-Man: Tom Holland trok het strakke blauw-rode pakje aan in Spider-Man: Homecoming. In 2019 slingert hij als Spidey door in Spider-Man: Far From Home.