Seth Rogen en James Franco in Noord-Korea

Geplaatst op 22 Mei, 10:31

Het komt niet vaak voor dat een film een internationale rel veroorzaakt. Seth Rogen en James Franco kregen het met The Interview voor elkaar.

De films van de bevriende acteurs James Franco en Seth Rogen kenmerken zich door een hoop flauwe grappen en onderbroekenlol.

The Interview

Wat dat betreft is het opvallend dat The Interview zowat een internationale rel veroorzaakte. Als je kijkt waar de film over gaat, wordt duidelijk hoe die rel ontstond.

Franco en Rogen spelen journalisten die naar Noord-Korea gaan om Kim Jong-un te interviewen. Als de CIA hier lucht van krijgt, proberen ze het duo over te halen de dictator te vermoorden. 

In Noord-Korea kon men daar niet om lachen: de regering dreigde actie te ondernemen als Sony de film zou uitbrengen.

Door alle commotie bleef de vraag of The Interview als film werkt onderbelicht. Nu, met wat meer afstand tot al het gedoe, luidt het antwoord: ja, zolang je de humor van Franco en Rogen trekt.

James Franco

Seth Rogen en James Franco mogen dan wel vrienden zijn, dat betekent niet dat Franco zijn rol in The Interview in de schoot geworpen kreeg. Sterker nog: Rogen, die de film mede regisseerde en het scenario schreef, had eerst andere acteurs op het oog voor de rol van Dave Skylark. 

Matt Damon was een van de opties. Ook bood Rogen de rol aan Brad Pitt aan, maar die bedankte voor de eer. Zo kwam hij uiteindelijk bij zijn maatje James Franco uit.