The Thomas Crown Affair
Tip

3/5

Pierce Brosnan steelt dure kunst

RTL 7

RTL 7 

24 Mei 2020

 20:00 - 22:11

In The Thomas Crown Affair heeft miljardair Thomas Crown alles wat hij maar kan wensen: een mooi huis, een goede baan en altijd mooie vrouwen om zich heen. Maar dan slaat de verveling toe.

Miljardair Thomas Crown (Pierce Brosnan) is het zat dat hij alles kan kopen wat hij wil. Ook van de voortdurende aandacht van vrouwen heeft hij meer dan genoeg. Thomas gaat op zoek naar een heel nieuwe uitdaging: hij wil op klaarlichte dag een duur en extreem goed beveiligd schilderij stelen uit een New Yorks museum.

The Thomas Crown Affair

Thomas organiseert de perfecte kunstroof. Hij steelt een doek van Claude Monet uit een museum in New York.

Politiechef McCann (stand-upcomedian Denis Leary) weet zo goed als zeker dat Thomas Crown achter de diefstal zit, maar hij kan het niet bewijzen.

Daarom stuurt de verzekeringsmaatschappij van het museum Catherine Banning (Rene Russo) naar New York. Zij moet uit gaan zoeken wie de Monet gestolen heeft.

En vooral: hoe dan? Dat is in The Thomas Crown Affair het begin van een kat-en-muisspel tussen Thomas en Catherine.

Zij haalt alles uit de kast om hem te pakken. Hij doet zijn best om haar om de tuin te leiden en – ook niet onbelangrijk – te verleiden.

Faye Dunaway

The Thomas Crown Affair is een remake van de gelijknamige film uit 1968. Destijds namen Steve McQueen en Faye Dunaway de hoofdrollen op zich.

In deze remake maakt Dunaway opnieuw haar opwachting: ze heeft een klein rolletje als psychiater.

Opslaan

Over deze film

Titel

The Thomas Crown Affair

Premiere

1999

Regisseur

John McTiernan

Acteurs & Actrices

Pierce Brosnan, Rene Russo, Denis Leary, Ben Gazzara, Frankie Faison

Zender

RTL 7

Genre

Film

Land

VS