Tip
Thunderstruck

SBS 9

Komedie

SBS 9 10 Oktober 2019 20:30 - 22:20

Kevin Durant kan er niks meer van

Door een bizar toeval wisselen een schooljongen en een topbasketballer ineens van talent. Lastig, want de topbasketballer moet net een paar belangrijke wedstrijden spelen.

Kevin Durant is al jaren een van de bekendste en populairste basketballers van Amerika. Zo populair zelfs dat hij zijn eigen film kreeg.

Thunderstruck

Thunderstruck draait om de zestienjarige Brian (Taylor Gray). Hij is een groot fan van basketballer Kevin Durant, de grote ster van NBA-team Oklahoma City Thunder.

Brian zou dolgraag net zo goed kunnen basketballen als zijn grote idool, maar hij heeft geen greintje talent. Om over balgevoel nog maar te zwijgen.

Tot die ene magische dag. Ineens kan Brian basketballen als de beste. Hij groeit zelfs uit tot de ster van zijn high-schoolteam.

En Kevin Durant? Die gooit ineens geen deuk meer in een pakje boter.

Het lijkt erop dat Durant en Brian van talent gewisseld hebben. De timing van die wissel is niet al te best: de Thunders moeten een serie belangrijke wedstrijden spelen.

Kevin Durant

Kevin Durant deed al zijn 'stunts' in Thunderstruck zelf. Dat viel hem nog niet mee.

Volgens de sterbasketballer was het moeilijkste aan de film niet het acteren, maar het feit dat hij zoveel schoten moest missen.

Naast Durant zijn er in de film nog een aantal NBA-sterren te zien. Durants teamgenoten van Oklahoma City Thunder zijn van de partij.

Ex-basketballers als Shaquille O'Neal, Charles Barkley, Reggie Miller en Steve Kerr spelen zichzelf. Ze zijn te zien als commentator.

Tags

Over deze film

Titel

Thunderstruck

Premiere

2012

Regisseur

John Whitesell

Acteurs & Actrices

Kevin Durant, Taylor Gray, James Belushi, Brandon T. Jackson, Larramie Doc Shaw

Scenario

Eric Champnella, Jeff Farley

Componist

Bradford Bell, William Cawley, Ryan Farris, David Jobe, Steve Mann

Zender

SBS 9

Genre

Film

Subgenre

Komedie

Land

VS

Resolutie

1080i