Amusement
GTST schenkt uniek speciaalbier
Jef Willemsen
  ·  Het is geen geheim dat in GTST personages met grote regelmaat naar de fles grijpen.
Glaasje op
Niet voor niets zijn drie van de belangrijkste locaties in de serie café de Koning, restaurant de Rozenboom en bar Boks. Dat geeft iedereen de gelegenheid om een glaasje lekker te nuttigen. Of ze nu iets te vieren hebben en daarom lachend het glas heffen.
Of omdat er toevallig een gezellig feestje gaande is en je eigenlijk niet kunt weigeren.
Of omdat ze intens verdrietig zijn en geen andere weg zien dan hun ellende al dan niet thuis in stilte weg te spoelen.
Bier in GTST
Wijn en sterke dranken zijn vrij eenvoudig te schenken zonder reclame te maken, het goedje zit immers in een neutraal glas. Bij bier is dat een stuk lastiger, maar daar hebben de makers sindskort iets op gevonden: ze hebben eigenhandig een aantal speciaalbieren verzonnen die geschonken worden in De Koning maar verder in geen enkele supermarkt te vinden zijn. Op de Instagrampagina van De Koning kwamen de soorten voorbij.
Pim Vosmaer
De meest opvallende is Vosmaer beer. De naam van dit robuust ogende drankje is een kleine inside joke, het is namelijk vernoemd naar Pim Vosmaer die zelf ook op het etiket te zien is. Fans van Onderweg naar morgen kennen Vosmaer nog als agent Bob Simons uit de begindagen van de soap, maar inmiddels werkt hij al enkele jaren achter de schermen als regisseur van GTST. De ontwerpers van het label hebben oog voor detail: 1953 is het geboortejaar van Pim. Of de overige twee speciaalbieren ook easter eggs bevatten is niet direct duidelijk.
Wat je verder niet mag missen
Alle tipsLaatste nieuws van TVgids.nl
Meer nieuws 13:29KRO-NCRV maakt vierdelige documentaireserie over impact MH17-ramp
12:18Sander Lantinga was de eerste keus voor Eurovisie Songfestival-commentaar
12:10Zien: zo ging het eraan toe achter de schermen bij de eerste halve finale van het Songfestival
11:05Alles over de Gouden Televizier-Ring verkiezing 2024
10:49Kijkers moeten nog even wennen aan het Songfestival-commentaar van Jacqueline Govaert