De TV van gisteren: Jinek profiteert van The Voice of Holland

Televizier logo

Geplaatst op 18 Januari om 8:50

Kijkcijfers

De kijkcijfers van vrijdag 17 januari 2020

Eva Jinek zou willen dat The Voice of Holland iedere dag voorafgaand aan haar talkshow werd uitgezonden. Door de zangwedstrijd versloeg ze concurrent Op1 op de vrijdag.

De talkshowoorlog tussen Eva Jinek en Op1 houdt de gemoederen meer dan bezig. En met 884.000 kijkers wist de diva haar concurrent Op1 op vrijdag het nakijken te geven. Naar de NPO keken 753.000 mensen. Toch is de publieke omroep winnaar, want op zeven van de tien avonden trok Op1 meer kijkers dan Jinek op RTL 4.

The Voice of Holland

Na het NOS journaal van 20.00 uur trok The Voice of Holland de meeste kijkers op vrijdagavond. Het programma deed het met 1,7 miljoen kijkers op prime time het best zo vlak voor het weekend. Flikken Maastricht (1,4 miljoen) en De slimste mens (1,3 miljoen) completeerden het podium. Vooral de verhaallijn van Flikken Maastricht is voer voor discussie op sociale media.

Eredivisie

De hervatting van de Eredivisie deed het ook goed vrijdag. De samenvatting van de wedstrijd PEC Zwolle – FC Utrecht, die in een spectaculaire 3-3 eindigde, en het napraatje na afloop trokken 771.000 liefhebbers.