De TV van gisteren: ruim 1 miljoen kijkers voor biografie prinses Christina

Televizier logo

Geplaatst op 17 Augustus om 9:08

Kijkcijfers

Kijkcijfers vrijdag 16 augustus 2019

Prinses Christina overleed vrijdag op 72-jarige leeftijd aan botkanker. NPO 1 zond 's avonds een biografie over de jongste zus van prinses Beatrix uit.

Het was een gemonteerde versie van een portret die ter ere van haar 65e verjaardag was gemaakt. Ruim 1 miljoen kijkers schakelden naar Prinses Christina 65. Wegens af en toe zwarte beelden, leek er iets misgegaan in de montage - maar desondanks kon de uitzending kijkers bekoren.

De Slimste Mens

Om hetzelfde tijdstip nam presentator en voormalig schaatser Rob Hadders het in De Slimste Mens (NPO 2, 1,35 miljoen kijkers) op tegen zanger Paul de Munnik en royaltyjournalist Justine Marcella. Sensatie kwam vanuit Maarten van Rossum, die op een zeker moment zijn middelvinger opstak in de uitzending.

Jinek

828.000 kijkers schakelden op de late avond naar Jinek. Op de vroege avond was het Ruben Nicolai die 801.000 kijkers aan zich wist te binden met de laatste aflevering van Ik weet er alles van op RTL 4. NPO 1 wist met een herhaling van Bed & breakfast vóór primetime 727.000 kijkers te trekken. Beter dan Sterren muziekfeest op het plein (678.000 kijkers). 

Het Spaanse dorp Polopos 

Deze vrijdagaflevering van Het Spaanse dorp Polopos was goed voor 585.000 kijkers. Er was lof voor John en Juani. En Roy Donders komt naar het dorp... 

Bekijk ook