Terugkijken: Alle treffers van Oranje tegen Estland
Tip

Geplaatst op 20 November om 9:34

Net Gemist nieuws

Wat een mooie avond voor Oranje. In de John Cruijff Arena sloten de mannen van Ronald Koeman de EK-kwalificaties af met een prachtige 5-0 zege op Estland.

Dankzij de afwezigheid van Van Dijk, De Roon en Babel begon Oranje dinsdag met onder meer een debutant (Calvin Stengs) aan de EK-kwalificatie tegen Estland. Het nationale elftal was dankzij de 0-0 tegen Noord-Ierland al zeker van een plek op het Europese toernooi, dus trainer Koeman zal niet al te gespannen langs de lijn hebben gezeten. En dat bleek ook niet nodig.

Georginio Wijnaldum

Al in de eerste 10 minuten kopte Georginio Wijnaldum raak. Samen met Frenkie de Jong maakte hij vervolgens een statement tegen racisme door elkaars armen naast elkaar te houden en te laten zien dat huidskleur geen bal uitmaakt. Dit natuurlijk naar aanleiding van de gebeurtenissen bij FC Den Bosch-Excelsior afgelopen weekend.Na Wijnaldum was het de beurt aan Nathan Aké, die met een kopbal de 2-0 maakte.

Myron Boadu

Na de rust was het opnieuw twee keer Wijnaldum die scoorde en dus een hattrick op zijn naam mocht schrijven. De pas 18-jarige Myron Boadu sloot zijn debuut af met de uiteindelijke 5-0.

Bekijk alle goals hieronder nog eens terug.