NL'se producent wil nieuwe Heartbreak High gaan draaien

Televizier logo

Geplaatst op 14 Augustus om 18:36

Serie

In Australië

De terugkeer van de populaire serie Heartbreak High lijkt weer een stapje dichterbij. De Nederlandse producent die de rechten bezit wil de reboot gaan opnemen in Australië.

Dat zegt Jeroen Koopman van NewBe in het AD. Het bedrijf wist vorig jaar de rechten in te lijven en is sindsdien druk bezig om een vervolg op de serie te realiseren. "We hebben veel moeite gedaan om de rechten te krijgen en liepen vervolgens tegen de vraag aan of we verder gaan met de bestaande cast of nieuwe acteurs. Je wil weten hoe het nu met Drazic en Anita is. Dat wij dat moeten gaan bedenken, maakt het heel spannend."

Opnames moeten in Australië

Koopman vindt dat de opnames absoluut in Australië moeten plaatsvinden, omdat iedereen Heartbreak High daarmee associeert. Over de cast kan hij verder nog weinig zeggen. "We willen werken met een nieuwe Australische cast, maar laten een aantal oude karakters zeker terug komen."

In Nederland was de serie in de jaren negentig te zien bij de VARA. Er zijn in totaal zeven seizoenen gemaakt en 210 afleveringen.