Officier eist twee jaar cel tegen Imanuelle Grives

Televizier logo

Geplaatst op 10 Oktober om 11:30

Sterren

Drugszaak

De rechtbank in België heeft twee jaar cel en een geldboete van 1000 euro geëist tegen Imanuelle Grives. De 34-jarige actrice werd op 21 juli op het terrein van festival Tomorrowland opgepakt wegens drugsbezit.

Grives staat donderdag samen met twee Amerikaanse vriendinnen, waarvan er eentje aanwezig is in Antwerpen, voor de rechter. Tegen haar medeverdachte werd achttien maanden cel geëist.

Gebruiker

De Rotterdamse actrice verklaarde direct na haar aanhouding dat ze de verdovende middelen bij zich had om zich voor te bereiden op een nieuwe rol in de crime-film Suriname. Volgens haar advocaat is dat ook het geval, maar was ze in de tijd voor haar aanhouding zelf ook een fervent gebruiker van de verboden middelen.

Drugs

De actrice had meer dan honderd xtc-pillen, 20 gram cocaïne, een kleine 10 gram ketamine en enkele hoeveelheden MDMA en amfetamine in haar bezit toen ze werd aangehouden. Ook in de Airbnb-woning die de actrice had gehuurd, werden drugs aangetroffen. De uitspraak van de zaak staat gepland voor 8 november 2019 om 11.00 uur.